Épít vagy rombol a kommunikációd?

Kétféle kommunikáció létezik ebben a világban egy torzított ösztönös kommunikáció, melyet legtöbbször nemzedékről nemzedékre az emberi elképzelések és a neveltetés alakított, és van a Tudatos Kommunikáció. A Tudatos Kommunikáció a természeti törvényeken, és az emberi elme valódi működésén alapszik, és nem pedig emberi elképzeléseken.

Kérdés már csak az Kedves Olvasó, hogy te mit szeretnél, jobb életet vagy boldogságot?

Gondolj csak bele, hogy mi lenne, ha a nem kellene vitatkoznod, és veszekedned többet senkivel, hanem simán mennének a dolgok. Milyen érzés lenne, ha nem volna sértődés, harag, meg nem bocsájtás, mellőzés, vagdalózás, csipkelődés, hanem egyszerűen csak mennének a dolgok, mint forró kés a vajban? Milyen lenne, ha mégis lenne valami súrlódás, és azt a legnagyszerűbben tudnád kezelni, vagy amikor egy durva dolog történik egyszerűen, mint egy Jedi mester, azt mondanád, ez most nem számít, hanem ami számít a jövő, és egyszerűen erejét vesztené a dolog?

A probléma az, hogy ez sajnos nem így van, hanem jelenleg az ösztönösség uralkodik. Szülőktől tanult mintákat veszünk át, és ezt még jobban torzítja az, amit a média tesz az emberrel. Emellett, ott van a divat és bizony van kommunikációs divat is. Mi a baj ezzel? Egyszerű! A kommunikáció valódi alapjai kikerültek a társadalomból szinte teljesen. Ez nem most kezdődött, hiszen ha belegondolsz, akkor a háborúk is a kommunikáció helytelen használatával indítottak el.

A kommunikáció, kihat az életünk minden területére, legyen szó egy emberről, egy családról, egy társadalomról, vagy az egész emberiségről. A kommunikáció vagy életet, vagy halált hoz a számunkra.

Ha pontos akarok lenni, akkor igazából nem a kommunikáció az, ami a halált eredményezi, hanem a kommunikáció hiánya. A valódi kommunikáció hiánya.

Az ösztönös kommunikáció, legtöbbször manipulációt hordoz magában, és nagyon sokszor csak egy szociális máz. Nem meri elárulni a valódi gondolatait, és ha valamit akar, akkor ahhoz beveti a manipuláció eszközeit. Lehet, hogy most nem így látod, de sajnos nagyon sokszor ez van. Gondolj csak bele abba, amikor egy férj és egy feleség beszélget: „Drágám, de jó volna egy kandallót venni.” – mondja a férj. Erre a feleség: „Ha kandallót veszünk, akkor a nerc bunda is jár nekem! Valamit valamiért!” Nos, ez csak egy elbagatellizált példa, hogy bemutassa, hogy veszi rá egy feleség a férjét arra, hogy vegyen meg neki valamit. De, ez nem csak a feleségekkel van így! A férjek, ugyanezt csinálják, csak másképp megfogalmazva. Ez nem nem vagy kor függvénye, hanem annak a függvénye, hogy valaki mennyire van beleragadva az ösztönös kommunikációba vagy mennyire nem.

Kész horror ma már, amikor az ember két embert veszekedni lát, hiszen megjelenik a fenyegetés, és a követelődzés szinte azonnal. De akkor, hol az igazi szabadság? Van ebből egyáltalán kiút?

Érthető, hogyha az ember azt látja, hogy nincsen. Az is érthető, ha fél az ember változtatni. Olyan is van, amikor az ember azt gondolja, jobb lenne ha nem figyelne erre, mert csak idegesíti, ha a másik meg bele van ragadva az ösztönös kommunikációba. De ez, most nem fontos. Nem az a fontos, hogy mitől tartunk, hanem az, amit el akarunk érni, és a siker, boldogság, szabadság, és boldogulás kulcsa a tudatos kommunikáció! Ezért neked el kell döntened, hogy hajlandó vagy-e tanulni, és pénzt, időt, energiát rááldozni, hogy megtanuld a Tudatos Kommunikációt, vagy marad minden ugyanúgy, és amikor kudarc ér, csak hibáztatod magad, hogy miért nem változtattál előbb, és feladod?

Határozd el magad, hogy megtanulod a Tudatos Kommunikációt, és tarts velem: kövesd a blogomat, a facebook oldalamat, a youtube csatornámat, vagy gyere el a Díjmentes Kommunikációs tréningemre, ahol az alapokat ingyen meg tudod tanulni!

Itt tudsz jelentkezni: www.dijmentes-kommunikacio.hu

Nekem megváltoztatta az egész életemet, és azóta mondhatom, hogy szárnyalok. Vannak nehéz pillanatok, mint mindenkinek, de sokkal másabban élem meg. Egészen más megvilágításba kerültek az emberek, és maga az élet is. Olyan, mintha kinyílt volna a világ, és elkezdte volna megmutatni a titkait.

Gyere, tarts velem ezen az izgalmas utazáson, és megmutatom neked azokat az alapokat, melyek az életedet fogják megváltoztatni!

Nem fogod megbánni, ezt garantálom!

Megosztás:

Megosztás:

További bejegyzések:

A legmagasabb minimálbér?

A legmagasabb minimálbér?   Ez a blogbejegyzésem arról fog szólni, hogy miért fontos, hogy gazdaságilag rendbe kerülj, és mutat is

Scroll to Top