Az igazságról kicsit másképp

Hamis adat:
„Amiről nem tudsz, az nem fáj!”
„Az igazság fáj!”
Már lelkipásztorként tudtam, hogy ezek hamis adatok, amiket a rossz állapotú, felelősséget vállalni nem tudó emberek szivárogtattak be a társadalomba. Ezekről írok a könyvemben is (Kommunikáció mesterfokon, bővebb infó itt: https://www.tudatos-kommunikacio.hu/).
Mivel 12 évig voltam lelkipásztor, némi dolog beragadt? Jézus azt mondja a János evangélium 8 rész 32-es versében: „És megismeritek az igazságot, és az igazság megismerése szabadokká tesz titeket.”
Mennyire igaz ez! Szóval, amiről nem tudsz, az ellen tenni sem tudsz. Ha téged érint valami, akkor jogod van tudni róla! Még a törvény is támogatja ezt. Ha valami érint például, akkor azokat az iratokat kikérheted a hatóságoktól. Amikor nem mondják el neked azt, ami téged érint, legyen az az anyád, apád, párod, főnököd, barátod…stb., akkor az egy elnyomás! Azt veszik el tőled, ami a leginkább fontos neked, hogy az életedben te miattad történjenek a dolgok, hogy te magad legyél az irányító szerepben. Ez közvetlen kapcsolatban van egy természeti törvénnyel, ami úgy szól, hogy akkor vagy boldog, amikor a te kezedben van az irányítás. A boldogság tökéletesen meghatározható, nem relatív, ahogy azt a pszichológusok állítják.
Wikiszotar.hu így határozza meg azt, hogy boldog: „Lelkileg megelégedett, örömteli (személy, csoport), aki sikeresen halad a célja felé, és eredményeket ér el, emiatt tartós örömöt érez.”
Tehát, akkor érzel boldogságot, amikor a célod felé haladsz, és eredményeket érsz el. Ez nagyon lényeges dolog, mert ehhez a te kezedben kell lenni a gyeplőnek. Amikor nem tudod az igazságot, akkor bizony a gyeplő nem a te kezedben van, hanem máséban, aki tudja az igazságot. Ilyenkor, bármennyire hihetetlen, az életet veszik el tőled, hiszen az életedben lévő változásokat nem te okozod.
A wikiszotarban az élet meghatározásánál van egy mondat az életről, ami teljes magyarázatot ad: „…Alapvető megnyilvánulása a változások okozása.”
Amikor az élet benned van, akkor a változásokat TE okozod…
Amikor elnyomás alá kerülsz, akkor nem más történik, mint az, hogy az életet vissza szorítják benned. Ez nem túl jó dolog azt gondolom!
A masik, amit el akarnak hitetni veled, hogy ne akard tudni az igazságot, mert az fáj! Az ember úgy van felépítve, hogy fájdalomkerülő. Mit gondolsz, miért mondják azt, hogy az igazság fáj? Hogy kerüld az igazságot.
Még egy hamis adat: „Jobb az, ha az ember keveset tud!”
Ez is csak egy elnyomás. A helyzet az, hogy a tudás (müködő megoldások ismerete) az egyetlen dolog ebben a világban, ami képes kihúzni a csávából, semmi más! Ha nem tanulsz arról, hogy ki vagy, mi vagy, pontosan mit is csinálsz – nem csak úgy, hanem valójában -, mi az élet, és hogy működik az élet, akkor elkezdesz hanyatlani. Mivel van egy természeti törvény, ami nem kivételez senkivel – a fejlődés, és hanyatlás törvénye -, így te sem leszel kivétel. Vagy tanulsz és kihúzod vele magad a gödörből vagy bedarál a rendszer és végül egy idegbeteg rabszolga leszel, aki nem akarja látni az embereket sem már a végén.
Te döntesz!
Egyet tudnod kell! Az igazság nem fáj, hanem felszabadít! Szabaddá tesz, azaz képessé arra, hogy bárki lehess és bármit elérhess anélkül, hogy másoknak ártanál.
Ilyen, és ehhez hasonló igazságokról olvashatsz a könyvemben is (Kommunikáció mesterfokon, bővebb infó itt: https://www.tudatos-kommunikacio.hu/) illetve a tréningjeimen is, de tegyél próbát egy díjmentes tréninggel (bővebb infó itt: http://dijmentes-kommunikacio.hu/).
Mit nyersz vele?
Csak azt amire vágysz igazán: az igazságot!

Megosztás:

Megosztás:

További bejegyzések:

A legmagasabb minimálbér?

A legmagasabb minimálbér?   Ez a blogbejegyzésem arról fog szólni, hogy miért fontos, hogy gazdaságilag rendbe kerülj, és mutat is

Scroll to Top